Preporučeni ECDL profili

Mi preporučujemo 3 ECDL Profila – osnovni, srednji i napredni – svaki predstavlja različit nivo digitalne pismenosti i potvrda je veština koje posedujete.


Osnovni ECDL Profil je sertifikacija digitalne pismenosti. Sadrži 4 različita modula koji pokrivaju ključne IKT veštine i znanja u sledećim oblastima:

4 osnovna modula

Osnovni ECDL Profil je potvrda suštinskih veština. Ove 4 oblasti formiraju skup veština i znanja koje su od ključnog značaja za svakoga zbog čega se smatraju od suštinskog značaja.


Srednji ECDL Profil sastoji se od osnovnih modula i bilo koja 3 od 9 srednjih modula:

ECDL srednji Profil je najfleksibilniji od preporučenih ECDL profila. Struktura je takva da potvrđuje vaše osnovne IKT veštine a onda demonstrira vašu kompetentnost u drugim oblastima koje odgovaraju vašoj karijeri ili ličnim interesima.


ECDL Ekspert profil se sastoji od 3 od 4 naprednih modula.

3 od 4 napredna modula

ECDL Ekspert Profil potvrđuje da ste “moćni korisnik” najčešče korišćenih aplikacija za rad na računaru. Namenjen je svima koji žele da budu prepoznati kao stručnjaci koji su demonstrirali rad navedenih aplikacija koristeći napredne funkcije. Uspešno položenim 3 od 4 napredna nivoa stičete ECDL Ekspert Profil sertifikat.

Povratak na vrh strane

Programi