mapa_srbije ECDL Crna Gora

Počela ECDL sertifikacija zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije

 

U okviru kredita koje je Republika Srbija dobila od IDA - International Development Association, svojevremeno je izvršena delimična ECDL sertifikacija rukovodećih kadrova u Vladi Srbije, posebno među zaposlenima u ministarstvu rada, upravi i ministarstvu finansija. Poreska uprava Srbije tom prilikom imala je najbolje rezultate, a danas godinu dana kasnije, ova sertifikacija zaposlenih doživljava punu realizaciju.

 

Projekat unapređenja informatičke obučenosti svih zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije kreiran je februara 2010. godine, rukovodeći se evropskom praksom i usvojenim dokumentom Vlade Republike Srbije „eSEE Agenda + za razvoj informacionog društva u jugoistočnoj Evropi (2007 – 2012)“. Posle sprovođenja kompletnog postupka, aprila ove godine potpisan je ugovor sa JISA – Jedinstvenim informatičkim savezom Srbije, kao ekskluzivnim nosiocem ECDL licence za našu zemlju. Na ovaj način Poreska uprava je nabavkom licence ovlašćenog Test centra, pribavila pravo da svojim kadrovima može organizovati testiranje zaposlenih, proveru nivoa njihovog znanja po modulima i vrši overu u ECDL indeksu o položenim modulima za ECDL sertifikate.

Realizacija projekta obuka zaposlenih državnih službenika u PU po ECDL standardu ce doprineti potpunoj realizaciji strategije razvoja PU, kao i ukupnim reformskim aktivnostima u oblasti državne uprave.

Nacelnik Odeljenja za informacioni sistem i racunarsku podršku Regionalnog centra Beograd i koordinator za ECDL obuku u Poreskoj upravi, gosp. Dipl. Ing. Aleksandar Milovanović., je među prvima polagao ispite za ovlašćenog ECDL Ispitivača
"ECDL Internet test centar Poreske uprave" koristi ECDL on-line obuku razvijenu na temeljima najnovijih iskustava za brzo učenje i usvajanje novih znanja o informaciono-komunikacionim tehnologijama. Uči se na interaktivnim, praktičnim zadacima sa odgovarajucim objašnjenjima referentnim za ECDL nastavni program, uz praćenje vizuelnih simulacija tačnih rešenja. Tokom procesa obuke, polaznik testira svoje znanje i izlazi na ispit onda kada je potpuno spreman. Time se postiže maksimalna uspešnost prilikom polaganja ispita. Pripremljeni su računarski kabineti sa po 10 radnih stanica za implementaciju ECDL programa u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Već ove godine većina zaposlenih ce proći obuku i testiranje, a preostali zaposleni ce to ućiniti u 2012. godini. U projektu učestvuje 14 IT predavača Regionalnih Odeljenja za informacioni sistem i računarsku podršku koji su odgovorni za 4 vrste aktivnosti vezane za uspešnu ECDL sertifikaciju: pripremne aktivnosti, registracija, obuka i testiranje. U prvoj grupi polaznika prijavljeno je 358 državnih službenika koji su registrovani ECDL indeksima i time započeli sa osmonedeljnom obukom. Naredne grupe formiraće se sukcesivno svakog meseca.

Svečanom ceremonijom regionalni centri su primili prva ovlašćenja za rad na ECDL programu, a potom su promovisani i prvi ovlašceni ispitivaci.


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroes



Saznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.