mapa_srbije ECDL Crna Gora

„ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU“

ecdl crna goraPodgorica 19.04.2013 – U Press centru Vlade Crne Gore održana je konferencija za medije povodom početka rada na projektu „ECDL – za digitalnu Crnu Goru“. Na konferenciji su govorili pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Radule Novović, pomoćnik ministra prosvete, Mubera Kurpejović i direktor Regionalne ECDL kancelarije, Đorđe Dukić.

Projekat „ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU“ realizuje se u okviru IPA programa 2011. Realizaciju projekta i standardizaciju digitalne pismenosti omogućila je Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, a na inicijativu Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstva prosvete. Partneri u procesu implementacije projekta su ECDL Fondacija i Regionalna ECDL kancelarija, shodno višegodišnjem iskustvu u ovoj oblasti na evropskom i regionalnom nivou.

U okviru ovog projekta 3500 zaposlenih u školstvu, sudstvu i državnoj upravi Crne Gore dobiće priliku da stekne ECDL sertifikat - međunarodno priznatu diplomu koja potvrđuje posjedovanje ključnih veština rada na računaru.

Kandidatima je obezbeđena obuka i sertifikacija za sledeće module:

- Korišćenje računara i upravljanje datotekama
- Obrada teksta
- Tabelarne kalkulacije
- Internet i komunikacije

Obuku će vršiti već postojeći ECDL test centri, a sertifikacija će se vršiti u saradanji sa Ispitnim centrom Crne Gore i Upravom za kadrove koji su stekli status ovlašćenog ECDL Test centra u prvoj fazi projekta.

“Ovaj projekat daće snažan inpuls razvoju informacionog društva u Crnoj Gori i povećanju nivoa digitalne pismenosti. Rast upotreba modernih tehnologija u direktnoj je vezi sa rastom privrede, a znanje je jedan od najvećih resursa jedne zemlje, stoga će Ministarstvo za informaciono društvo nastaviti svoje aktivnosti na svim poljima kako bi realizovala zacrtane ciljeve i do završetka 2016.god postigla izjednačenje sa Evropskim standardima” - istakao je pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Radule Novović

“Kroz obuku zaposlenih u školama digitalna pismenost proširiće se na čitav sistem jer samo na takav način možemo biti spremni za budućnost. Pored 2000 zaposlenih u obrazovanju i dobar deo zaposlenih u državnoj upravi proćiće ECDL obuku što će snažno unaprediti njihove radne kapacitete” - istakla je pomoćnik ministra prosvete, Mubera Kurpejović

“Po završetku projekta, kada 2014.god. budu realizovane sve planirane obuke i testiranja, Crna Gora će se “per capita” izjednačiti sa stanjem u Sloveniji i Hrvatskoj, odnosno i dalje zadržati lidersku poziciju u svom neposrednom okruženju. Ovo je razlog da sa velikim zadovoljstvom mogu danas uručiti predstavnicim ministarstava prosvete i informacionog društva posebno priznanje “RegiionalniGrand Award ECDL Fondacije” za 2013.god. Čestitiam!” zaključio je direktor Regionalne ECDL kancelarije, Đorđe Dukić.

crna gora digital

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.