mapa_srbije ECDL Crna Gora
„ECDL i za mene“

Podgorica, 08.09.2010 Potpredsednik Vlade i ministar za informaciono društvo prof. dr Vujica Lazović otvorio obuku za osobe sa hendikepom.

Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom i Udruženjem paraplegičara Crne Gore je obezbedilo sredstva za informatičko opismenjavanje, po ECDL standardu, osoba sa posebnim potrebama. Cilj obuke je sticanje kvalitetnih informatičkih znanja i dobijanje međunarodno priznatih ECDL sertifikata koji će im omogućiti jednostavnije i lakše zapošljavanje u zemlji i inostranstvu.

Prof.dr Lazović je istakao da je „ECDL indeks za prvu evropsku legitimaciju“

U nastavku izlaganja Ministar je naglasio da “Moramo biti spremni da prihvatimo izazove savremene civilizacije i moramo biti obučeni da koristimo IT inače ćemo biti samo nemi posmatrači grandioznog razvoja tehnologija današnjice. Zato mi u Ministarstvu kroz niz projekata i akcija želimo da animiramo građane da se zainteresuju za IKT i da ih u što većoj meri koriste u svakodnevnim aktivnostima, obrazovanju, poslovanju, zabavi isl.”
Pred savremenim IKT, odnosno njihovim mogućnostima su svi ravnopravni. Računari, mobilni telefoni i Intenret ne prave razliku između svojih korisnika ni po polu, ni po starosti, ni po rasi, ni po stepenu fizčke spremnosti. Naravno postoji samo jedna podela oni koji znaju da ih koriste i oni koji ne znaju. Mi želimo da u Crnoj Gori svi na jednak način i u što većoj meri koriste moderne tehnologije. Ovo nije floskula, ovo je imperativ koji pred nas postavlja današnje vreme, vreme u kojem živimo jer u društvu znanja, kako se danas naziva moderno informatičko društvo jedini hendikep je neznanje. Zato stičite znanja, a prilika da ih pokažete biće dovoljno. - rekao je prof.dr Lazović

Prisutnim polaznicima škole, gostima i predstavnicima medija obratili su se i izvršni direktor Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Milan Šaranović i program menadžer u Udruženju paraplegičara Crne Gore Aleksandra Popović. Polaznici obuke su članovi ova dva udruženja.
Obuku izvode predavači koji poseduju ECDL sertifikate, a nakon obuke planirano je polaganje ispita.

Audio zapis: Obraćanje potpredsednika Vlade i ministra za informaciono društvo prof. dr Vujice Lazovića na svečanom otvaranju obuke za osobe sa hendikepom pod nazivom "ECDL i za mene".

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.