mapa_srbije ECDL Crna Gora

Danilovgrad, 17.06.2008. – ECDL U POLICIJI

 

U sastavu Policijske akademije u Danilovgradu  je otvoren ECDL Testni centar. Osnivanju ECDL Test centra i potpisivanju ugovora su prisustvovali Direktor Policijske akademije Živko Šipčić, mr Vesna Bulatović, ECDL koordinator na Policijskoj akademiji i  Drago Zečević, potpredsednik Udruženja profesionalnih informatičara Crne Gore i nacionalni koordinator za sprovođenje ECDL Standarda u Crnoj Gori.

Prilikom potpisivanja ugovora Živko Šipčić, direktor akademije, je naglasio da će uvođenje ECDL standarda u obuci i sertifikovanju poznavanja rada na računaru policijkih službenika u Crnoj Gori povećati administrativne kapacitete i doprineti usaglašavanju sa evropskim standardima. Prema njegovim rečima u Testnom centru u okviru Policijske akademije će se, osim policijskih službenika, obučavati studenti Policijske akademije, kao i svi građani zainteresovani za sticanje i verifikaciju informatičkih znanja i veština u skladu sa ECDL standardom.

Sa aspekta države su evidentne prednosti standardizacije informatičke pismenosti. Svi smo svedoci intezivnih napora koje Crna Gora čini na planu evropskih i evroatlanskih integracija kroz uspostavljanje standarda u raznim oblastima. ECDL predstavlja doprinos uspostavljanju informatičkih standarda.

Policijska akademija se sa problemom nestandarnog informatičkog znanja srela pri prijemu prve generacije polaznika. Kandidati su trebali da poseduju informatička znanja i svi su doneli neki dokaz za to: ili da su predmet učili u srednjoj školi ili završen neki kurs. Tokom predavanja je utvrđeno da su nivoi njihovih znanja veoma različiti i da bi standardni sertifikat značajno olakšao dalji rad i omogućio bolje rezultate.

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.