mapa_srbije ECDL Crna Gora

21-23. septembra 2007. Opatija

Održana Prva regionalna konferencija o informatičkoj pismenosti – ECDL u regionu

Na inicijativu HIZ - Hrvatskog informatičkog zbora i JISA, a uz podršku IT udruženja iz regiona, u Opatiji su se sastali predstavnici udruženja i ovlašćenih Test centara kako bi zajedničkim radom doprineli povećanju kompjuterske pismenosti građana, poboljšanja kvaliteta edukacije i testiranja, kao i stvaranju jakog osnova za brz prelazak Regije u informatičko društvo. Značajnu podršku i smernice za dalji rad učesnicima konferencije uvodnim rečima dali su g. Damien O'Sullivan, izvršni direktor ECDL Fondacije, dr Dragan Švarc, pomoćnik Ministra za informaciono društvo – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i g Zvonimir Stanić, upravnik Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARDNet.

Nakon prezentovanja ostvarenih pojedinačnih rezultata u zemljama regiona, od strane predstavnika informatičkih udruženja – nosilaca ECDL Licence, kao i iskustava ovlašćenih test centara sa exjugoslovenskog prostora jasno se uočava da su Slovenija i Hrvatska otišle najdalje ali istovremeno i da je naš region značajno ispod evropskog proseka, kada se radi o ulaganjima u informatičko obrazovanje građana,  informatičku pismenost i nivo razvijenosti informatičkog društva.

Stvaranje dobrog osnova, kroz komjutersko opismenjavanje građana, za razvoj elektronskog poslovanja, a samim tim i povećanje razmene između zemalja u regionu je zajednički cilj svih učesnika konferencije. Jačanje međusobne saradnje kroz kontinuiranu razmenu iskustava i promovisanje ECDL standarda biće zadatak postavljen pred sve učesnike, kako bi se već do sledeće regionalne konferencije, koja će se održati u Sloveniji 2008. godine, nivo razvijenosti elektronskog poslovanja i  informacionog društva zemalja učesnica u velikoj meri poboljšao i približio nivou koje imaju članice EU.


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.