mapa_srbije ECDL Crna Gora

21-23. septembra 2007. Opatija

Održana Prva regionalna konferencija o informatičkoj pismenosti – ECDL u regionu

Na inicijativu HIZ - Hrvatskog informatičkog zbora i JISA, a uz podršku IT udruženja iz regiona, u Opatiji su se sastali predstavnici udruženja i ovlašćenih Test centara kako bi zajedničkim radom doprineli povećanju kompjuterske pismenosti građana, poboljšanja kvaliteta edukacije i testiranja, kao i stvaranju jakog osnova za brz prelazak Regije u informatičko društvo. Značajnu podršku i smernice za dalji rad učesnicima konferencije uvodnim rečima dali su g. Damien O'Sullivan, izvršni direktor ECDL Fondacije, dr Dragan Švarc, pomoćnik Ministra za informaciono društvo – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i g Zvonimir Stanić, upravnik Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARDNet.

Nakon prezentovanja ostvarenih pojedinačnih rezultata u zemljama regiona, od strane predstavnika informatičkih udruženja – nosilaca ECDL Licence, kao i iskustava ovlašćenih test centara sa exjugoslovenskog prostora jasno se uočava da su Slovenija i Hrvatska otišle najdalje ali istovremeno i da je naš region značajno ispod evropskog proseka, kada se radi o ulaganjima u informatičko obrazovanje građana,  informatičku pismenost i nivo razvijenosti informatičkog društva.

Stvaranje dobrog osnova, kroz komjutersko opismenjavanje građana, za razvoj elektronskog poslovanja, a samim tim i povećanje razmene između zemalja u regionu je zajednički cilj svih učesnika konferencije. Jačanje međusobne saradnje kroz kontinuiranu razmenu iskustava i promovisanje ECDL standarda biće zadatak postavljen pred sve učesnike, kako bi se već do sledeće regionalne konferencije, koja će se održati u Sloveniji 2008. godine, nivo razvijenosti elektronskog poslovanja i  informacionog društva zemalja učesnica u velikoj meri poboljšao i približio nivou koje imaju članice EU.

OnLine ECDL Obuka
-20eur po modulu / 2460din
-80eur za ECDL Start/9840din
-120eur za ECDL Core/14760din
ECDL Profil indeks
45eur
ECDL Profil indeks Base (Start) 30eur
ECDL Profil indeks Standard (Core) 37eur
Polaganje po modulu 10 do 13,5 eur
ECDL Advanced Index 20eur
Polaganje Advanced 20eur
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.
Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.