mapa_srbije ECDL Crna Gora

USPEŠNO ODRŽANA REGIONALNA ECDL KONFERENCIJA I SEMINAR ZA ECDL ONLINE ISPITIVAČE,

U SVEČANOJ SALI PRIVREDNE KOMORE SRBIJE NA TERAZIJAMA

Uvodnim izlaganjem predstavnici Evropskih institucija i inicijativa, kao i predsednici informatičkih asocijacija iz Irske, Danske, Austrije, Italije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije prezentirali su okvire Evropskih kompetencija u IKT obrazovanju (DIGCOMP) i njihovu potpunu usklađenost sa ECDL (European Computer Driving Licence) standardima.

ECDL regionalna konferencija

Na konferenciji se moglo uočiti da su sve vlade članica Evropske Unije pa i exYugoslovenskih zemalja uvrstile ECDL u svoje strategije kao jedinstveno i opšte merilo dostignutog nivoa informatičkih kvalifikacija državnih administrativnih službenika kao i nastavnika u školama.

ECDL regionalna konferencija

Ispred Srbije, prezentirani su najnoviji rezultati ostvareni u Ministarstvu rada – Nacionalnoj službi zapošljavanja po IPA projektu donacije ECDL za nezaposlene, Ministarstvu finansija – Uprava za trezor, Izvršnom veću Vojvodine kao i Gradskoj upravi Novog Sada gde je 100% zaposlenih završilo uspešno sertifikaciju informatičkih kompetencija po Evropskim merilima.

ECDL regionalna konferencija

Po završetku izlaganja inostranih i domaćih gostiju konferencije, Đorđe Dukić, predsednik JISA – Informatičkog saveza Srbije i predstavnik naše zemlje u Evropskom savetu za informatiku, obratio se prisutnima sa pozivom da ne čekaju inostrane donacije već da u okvirima svojih mogućnosti odmah i samostalno započnu rad na primeni internacionalnih standarda obuke kako bi svi što spremnije dočekali Evropske integracije i sugestije EUPAN–administrativne mreže Evropske Unije i DIGCOMP – EU okvira digitalnih kompetencija. U tu svrhu odobrio je prisutnima 1000 besplatnih ECDL online polaganja, kao i besplatnu obuku ECDL online ispitivača svim zainteresovanim kandidatima. Ovaj poziv iskoristilo je više od 90 prisutnih škola i 30 prisutnih opština iz svih krajeva Srbije koji su potom prisustvovali seminaru i dobili odgovarajuće ECDL sertifikate.


ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2622668
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.