mapa_srbije ECDL Crna Gora

SPORTSKO DRUŠTVO PARTIZAN – STONOTENISKI KLUB
i JISA – Informatički savez Srbije

pozivaju Vas na spoj sporta i informatike:

ECDL – Stonoteniska liga

Stonoteniski klub “Partizan Unibros”, u saradnji sa JISA - Jedinstveni informatički savez Srbije, sa željom spajanja sporta i informatičkog obrazovanja, organizuje, po prvi put u našoj zemlji, takmičenje u stonom tenisu pod gornjim nazivom.

"ECDL Stonoteniska liga" je ekipno takmičenje u stonom tenisu IT udruženja, organizacija i privrednih društava. Ekipe sačinjavaju osnivači, menadžeri, zaposleni i članovi IT organizacija učesnica lige.
Takmičenje će se održati, kao “pilot” projekt, od maja do septembra 2008; posle toga od septembra 2008. do maja 2009. i zatim, nadamo se, svake naredne godine, odnosno takmičarske sezone. Liga će se igrati u sportskoj hali “Vizura”, koja se nalazi na Novom Beogradu, u ulici Tošin bunar br. 224a (detaljna mapa je u priogu). Hala je predviđena za sve vrste sportskih aktivnosti, a posebno je pogodna za stonoteniske treninge i takmičenja, s obzirom da je potpuno opremljena za tu svrhu - poseduje profesionalnu “Butterfly” opremu - stonoteniske stolove, mrežice, brojače, ringove itd.  Hala ima i restoran iz koga je moguće pratiti takmičenja.
Sistem takmičenja zavisi od broja prijavljenih ekipa učesnica (“liga sistem” u jednoj ili više takmičarskih grupa). Ekipe čine najmanje tri igrača, a mečevi se igraju po pravilima Međunarodne stonoteniske federacije (ITTF) - do 4 dobijene pojedinačne partije od maksimalno sedam (šest pojedinačnih partija i jedna partija parova). Utakmice će se igrati po rasporedu koji se utvrđuje unapred. Organizator dostavlja detaljne propozicije takmičenja nakon konačne registracije ekipa učesnica.
Obaveza učesnika je da se takmiče, u skladu sa ITTF pravilima i posebnim propozicijama koje prihvati većina učesnika Lige, da uplate kotizaciju za učešće u takmičenju o čijem iznosu ćemo vas naknadno obavestiti – zavisno od broja učesnika, važećoj ceni zakupa dvorane, sudijskih taksi itd. (u slučaju učešća 8 ekipa okvirni iznos kotizacije bi bio oko 500 evra po ekipi za celu sezonu. Ova kotizacija pokriva sve troškove takmičenja za vreme cele takmičarske sezone, uključujući i nagrade za najuspešnije.
Obaveza Organizatora je da obezbedi dvoranu za takmičenje sa profesionalnom opremom i rekvizitima, uključujući stolove, mrežice, loptice, sudijske stolove i brojače. Organizator takođe obezbeđuje sudije, administraciju takmičenja, izradu i distribuciju biltena Lige posle svakog odigranog kola, sa rezultatima i plasmanom, kao i nagrade za pobednike, najbolje igrače, “fair play” i, na kraju takmičarske sezone, svečanu dodelu nagrada uz koktel za sve učesnike takmičenja.
Organizacija "ECDL Stonoteniske lige" će doprineti daljoj popularizaciji stonog tenisa i otvoriti značajan marketinški potencijal, i nadamo se dovesti do novih kontaka i saradnje, sportske i poslovne, među učesnicima iz Srbije, a možda i drugih zemalja. Želimo da tokom vremena "ECDL Stonoteniska liga" okupi što je moguće više učesnika i postane tradicionalno takmičenje ITC organizacija i udruženja.
Ukoliko ste zainteresovani za učešće u ovom takmičenju molimo vas da nam pošaljete preliminarnu prijavu na e-mail adresu: stkpartizan@yahoo.com - prijava treba da sadrži ime kontakt osobe, broj telefona, e-mail adresu i poštansku adresu.  Za sve dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju u “Vizuri”, gde se možete i sami uveriti u mogućnosti za organizaciju ovog takmičenja i drugih rekreativnih aktivnosti, ili na  tel/fax 319-3974 i mob. 064 614 69 65, Bata Milićević.
Verujemo da ćete podržati ovu ideju i da ćete se pridružiti "ECDL Stonoteniskoj ligi" i time podržati i osnažiti ovaj lepi sport.

S poštovanjem,                  Predsednik Organizacionog odbora
                                                        Momčilo Pešić

OnLine ECDL Obuka (30 dana)
- 2460din po modulu
- 9840din za ECDL Base
- 14760din za ECDL Standard
ECDL Profil indeks
(6+modula) 5600din
ECDL Profil indeks 1 modul 1800din
ECDL Profil indeks Base (Start) (do 4 modula) 3600din
ECDL Profil indeks Standard (Core) (4-6 modula) 4600din
Polaganje po modulu 1200 - 1620din
ECDL Advanced Index 2400din
Polaganje Advanced 2400din
Ukoliko uočite odstupanja, molimo da nas obavestite.
U cene nije uračunat PDV.

Predsednik Evropske Komisije istakao ECDL
José Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso sa jubilarnim ECDL indeksom
ECDL poruka:
Neelie Kroes - Potpredsednik Evropske Komisije i Predsednik Digitalne Agende Evrope

neelie kroesSaznajte više o tome kako ECDL može povećati vašu produktivnost, a smanjiti troškove.

JISA - ECDL National Licensee for Serbia and Montenegro,
11000 Belgrade,
Zmaj Jovina st. 4
Tel: +381 11 2620374, 2632996
Fax: +381 11 2626576
E-mail: office@ecdl.rs

European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.